Salı, Nisan 26, 2011

Emre ve TKP

Türkiye Komünist Partisi, seçimlerde " Kimlerden oy istemeyeceğine " dair videolar hazırlamış, bu videoların ilkinde Çocuklarının bencil olmasını istemeyen anne-babalara seslenen parti, ikincisinde ise Emre Belözoğlu konu etmiş. * Video'ya aşağıdan ulaşabilirsiniz

Benim fikrim ; Reklamın hedef kitlesine göre çok gereksiz olduğu. Fenerbahçe harici takım tutan taraftarların yüzünde anlık bir gülümseme yaratma potansiyelinden başka bir şeye sahip olmayan reklam filminin çekimleri de fazlasıyla amatör olmuş. Tamam belki Steven Spielberg değilim ama konusu ilgimi çekmese ilk sahnesini izledikten sonra hemen kapatacağım bir çalışma olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Yukarıda da söylediğim gibi reklamın tek cezbedici yönü konusu. Futbolun, hatta sadece futbolun değil aklınıza gelebilecek tüm faaliyetlerin, siyassetten uzaklaştırılmaya çalışıldığı bir ülkedeyiz. Tabi bu ayrı bir yazı konusu. Yukarıda eleştirdiğim TKP'nin tek doğrusu da " İlgi çekici bir konu üzerinden ilerlemek daha doğrusu bir ünlünün üzerinden hareket etmek " olmuş. Reklamın iyisi kötüsü olur mu, tartışılır ama her ne kadar başarısız bir girişim olarak değerlendirsemde bu video herkes adına ilginç bir deneyim oldu.

Daha önce Türkiye'de ya da Avrupa'da herhangi bir siyasi oluşumun bir futbolcuya karşı bir girişimde bulunduğunu açıkçası ben hatırlamıyorum. Fakat belki de Emre bu videoyla beraber, bu duruma neden düştüğünü, nasıl siyasi bir malzeme olduğunu düşünecek ve belki birazda olsa yüzü kızaracak . Reklamın en makbule geçecek sonucuda bu olur muhtemelen.



İzleyemeyenler buraya tıklayarak Youtube'a akabilirler.

0 sallama:

Yorum Gönder

Çekinme söyle