Salı, Haziran 28, 2011

Dedikodu | Tracy McGrady

7 kez All-Star, 2 kez NBA Sayı kralı olan. 2 Kez All-NBA Birinci takımına, 3 Kez All-NBA İkinci takımına ve 2 Kez de All-NBA Üçüncü takımına seçilen bir adamla anılıyor Galatasaray Basketbol takımı şu günlerde. Bahsedilen kişi Tracy McGrady.

Ajansspor'dan Mert Genç'in özel haberine göre ilerleyen günlerde T-Mac'e sağlam bir sözleşme önerecekmişiz. Sağlam dediysem kişisel tahminim bu kontratın en fazla 2-2.5 Milyon Dolar civarı olacağı ki bahsettiğimiz adamın McGrady olduğunu hatırlayınca konuşulmaması gereken bir detay gibi geliyor bu bana.

Transfere karşı çıkan kişilerin birleştikleri iki ortak payda var : Birincisi T-Mac'in disiplin sorunu olduğu ve Mahmuti ile anlaşamayacağı. Ki bu çok büyük bir yalan. T-Mac son sezonunda Detroit'te aldığı kendisinin hiç mi hiç alışık olmadığı " Role Player " rolüne rağmen öyle bariz bir sorun asla çıkartmadı. Detorit'in bu sene yaşadığı tamamiyle takım içi bir sorunlar silsilesiydi.

İkincisi ise: Iverson örneği ki, bu ilkinden çok daha büyük bir saçmalık. Öncelikle Iverson'un Beşiktaş'a geliş nedenini ve geldiğindeki yaşını irdelemek gerekir. Hiç bir NBA takımı ona önemli bir rol vermek istemedi. Takıma katacaklarından çok götüreceklerini ön planda tuttular. Üstüne üstlük Iverson, Beşiktaş'a imza attığında, McGrady'nin şuanki yaşından bile 2 yaş fazlaydı. Kısacası o ununu eleğini asarak gelirken Beşiktaş'a, olası bir T-Mac transferinde kendisi bize son sezonunda  NBA'de 70in üstünde maç oynamış bir isim olarak gelecek.

Gelişmeleri ileteceğim. Şimdilik eyvallah.

0 sallama:

Yorum Gönder

Çekinme söyle