Perşembe, Mayıs 05, 2011

Turnusol Kağıdı Misali


Şu futbolun beşiği İngiltere...

Futbolun beşiği lakin, tarihinde kaleci mevkiinde pek hatırı sayılır bir futbolcu çıkaramamış olan İngiltere'de başından en ilginç olaylar geçen kaleci, benim gözümde her zaman Blackburn Rovers'lı Paul William Robinson olmuştur.

Yazının başındaki fotoğrafta başına gelen basiretsizlik, 11 Ekim 2006 Hırvatistan-İngiltere UEFA Euro 2008 Elemeleri E grubu maçında, Gary Neville'ın verdiği geri pasa gelişine vurmak isterken ayağının altından kaçırdığı ve Hırvatistan'ı 2-0 öne geçiren golün karesi. Reklam panosundaki Borдt bile bu ibretlik pozisyonu şaşkınlık içerisinde izliyor. Kaldı ki bu maç, İngiltere'nin UEFA Euro 2008 vizesi alamamasındaki sorunlardan birisiydi.

2006 FIFA Dünya Kupası'nda, Frankfurt'taki Commerzbank Arena'da 10 Ekim 2006 İngiltere-Paraguay B grubu 1. maçı oynanıyor. Maç bir hayli ilginç... 4. dakikasında David Beckham'ın serbest vuruştan yaptığı ortaya kafasıyla ters bir vuruş yapan Carlos Alberto Gamarra'nın kendi kalesine attığı gol ile İngiltere 1-0 galip geliyor. Carlos Alberto Gamarra'nın kendi kalesine attığı bu gol, dünya kupaları tarihinin kendi kalesine atılmış en erken golü olarak tarihe geçiyor. Paraguay kalecisi Justo Villar ise gol pozisyonu sonrası sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalıyor. Bizim Robinson Amca ise söylentilere göre, maç içerisinde, topu Commerzbank Arena'nın tepesinde bulunan dev skorbord'a çarptırmak üzere arkadaşları ile iddiaya giriyor, topu skorbord'a çarptırıp, iddiadan 10.000 sterlin kazanıyor.

Manyetik adam, biri Swindon Town, biri de Watford ağlarına olmak üzere iki de golü bulunmakta...

İngiltere Milli Futbol Takımı'nı bırakınca da kayboldu gitti işte...

DİPNOT: Bu blogdaki ilk yazım bu oldu. Beni JBCimbom yazar kadrosuna davet eden

0 sallama:

Yorum Gönder

Çekinme söyle