Pazar, Haziran 05, 2011

Balık hafızalıyız vesselam...

Gökhan İnler'den Vucinic'e,Buffon'dan Cisse'ye yine "maliyetli" yıldızların bize yakıştırıldığı bir transfer dönemine girmiş bulunmaktayız.

Elmander'den ziyade Selçuk İnan'ın alınması ile,piyasade transfer gündeminden olan iki oyuncu,Serdar Kesimal ve Ersan Gülüm'ün adları Galatasaray ile geçti,taraftar Ünal Aysal sebebi ile bu iki isimden birinin geleceği konusunda kesin kanıya vardırlar.Maliyeti ne olursa olsun.

Ancak atlanan noktalar var.

Öncelikle Ünal Aysal'ın gelişiyle Adnan Polat yönetimindeki kulübün bu sene içerisindeki gösterdiği mali performans tamamen unutuldu.

Hatırlarsanız,uzun süreden sonra ilk defa bu sene oyuncu maaş ödemelerinde ciddi problemler yaşandı.Ünal Aysal'da yapacağı ilk işin kulübün nakit akışını tekrardan rayına oturtmak olacağı söylendi.Sezon bitmeden konuşulan,Galatasaray'ın sezon içi stad gelirlerinin ve sezon sonu TFF'den alacağı senelik lig priminin bile borç alacaklıları tarafından bir nebze ipotekli olduğuydu.Bunun böyle olduğunu varsayarsak kulüp sezon sonu herhangi bir gelir elde edemedi.Yine Ünal Aysal'ın kendi ağzından söylediği,transfer için cebinden bir kuruş harcamayacağı çünkü bunun UEFA kriterlerine aykırı olacağıydı.Bu verilere baktığımızda kulübün transfer bütçesi için büyük meblağlar ayıramayacağı açıkça ortadadır.

Transferlere bakalım,Elmander ve Selçuk İnan.İkisi de bonservissiz,ödenecek maaşlarının toplamı kulüpten ayrılan oyuncuların açacağı boşlukla doldurulabilecek nitelikte.Oluşturulan transfer bütçesinden harcanmayacak,kulübün nakit akışını zorlamayacak transferler.

Fenerbahçe Serdar Kesimal için 4,5 milyon euro+bizim öneremeyeceğimiz kalitede 3 tane yerli oyuncu verdi.Hiç takas işine girmeden,bu oyuncuyu direk almak isteseydi ödeyebileceği paranın 8-9 milyon euro civarında olacağını varsayabiliriz.Ersan Gülüm transferinde ise Adanaspor başkanı Bayram Akgül'ün ikili oynadığı açık ve net görünüyor,iki kulübü yarıştırıp sonuç olarak istediğini aldı.Zaten BJK bu teklifi baştan yapsaydı,Ersan Gülüm çoktan BJK'de olacaktı.

Drogba'nın düşünülmesinin büyük sebebi takıma yapacağı katkıdan ziyade böylesine yıldız bir oyuncunun Galatasaray'ın tanıtımına katkı yapacağı ve muazzam bir forma satışı yaptıracağı gerçeği.Drogba'da bonservisini alıp bize gelecek,Drogba ismi nedeniyle satılacak formadan ve dolacak staddan kulübün nakit akışına büyük bir katkı sağlanacaktı.Sonuçta TT Arena'nın ilk maçı Sivasspor maçında gişe hasılatımız 2 milyon TL ise,Drogba kendini 4 maçta amorte ettirecek bir isim olacak.Şu an gündemde olan Cana-Muslera takası yine istenilen bir bölgeye bonservis ödenmeden gerçekleştirilmiş bir transfer olacak.

İşte bu yüzden durgun günler yaşıyoruz.Eğer elimizde 50 milyon euro transfer bütçesi varken bu dedikleriniz gerçekleşseydi sonuna kadar haklı olacaktınız.Ama şu aşamada Ünal Aysal'ın gelmesi ile taraftar bu kulübün nakit akışı sıkıntısı yaşadığını tamamen unuttu,halbuki Ünal Aysal'ın bunu kendi ağzından demesine rağmen.Şu durumda yöneticilerin profesyonelliğini suçlamak,hedef göstermektir.

Balık hafızalıyız vesselam...Yine yıldız bekleyen taraftarlar,geçen sene yokları oynayan takımın 4 transfer ile şampiyonluk adayı olacağını söyleyen taraftarlar...Peki n'olacak?

1 sallama:

Adsız dedi ki...

Reis dediklerine katılıyorum

Onur İnce

Yorum Gönder

Çekinme söyle