Cuma, Temmuz 15, 2011

Teşekkürler Alkaralar

Gençlerbirliği'nin sıra dışı taraftar grubu Alkaralar, Şike Soruşturmasıyla alakalı olarak  gerçekten objektif ve samimi bir bildiri yayınladı bugün. Pek değerli kodaman yöneticilerimizin para ve rant uğruna göz yumduğu ahlaksızlıklara, renkler farklı olsa da bizim gibi, daha doğrusu aklı selim, vicdanı yerinde her insan evladı gibi yaklaşabilen birilerinin olduğunu görmek şüphesiz çok güzel.

Buyurun o bildiri :
Alkaralar olarak, gündemi sarsan futbolda şike iddialarını dikkatle takip ediyor ve iddiaların kamuoyuna yansıyan boyutunun bile doğru çıkması olasılığı karşısında dehşete kapılıyoruz.  
Başarıya giden her yolu mübah gören zihniyetin çıkış noktasının hak etmese dahi daha çok parasal gelir elde etmek, varış noktasının ise Metris Cezaevi’nin soğuk duvarları olması ibret vericidir...

Gelişmeler doğrultusunda, yargı kararlarını bile beklemeden zanlılara kayıtsız şartsız destek veren ve ortada dönen milyar dolarlık ekonomiyi öne sürerek hiç bir takımın küme düşürülmemesini isteyenleri, daha ortada kesin bir yargı hükmü olmadığı halde “Yaptıysa herkes yaptı!” diyerek bu işten sıyrılmaya çalışanları, Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Sayın İlhan CAVCAV da dahil olmak üzere, şiddetle kınıyoruz.  
Futbolu bir yarış, bir endüstri olmaktan çok, bir kültür ve eğlence unsuru olarak gören bizler, Alkaralar, zaten şike dedikodularıyla eskiden beri yaşadığımız “aldatılmışlık” hissinin bir de Sayın İlhan Cavcav’ın neye hizmet ettiği anlaşılamayan açıklamalarıyla katmerlenmesini kabul edemiyoruz. Sayın Başkan İlhan Cavcav’ın, Gençlerbirliği taraftarının onurlu duruşunu hiçe sayan ve hatta yok etmeye çalışan icraat ve beyanatları ile gündeme gelmeyi kültürümüzle bağdaştıramıyoruz. Bizler, Gençlerbirliğimizin özlediğimiz kimliği ve duruşuyla, herkesin parmakla gösterdiği, saygınlığı ile anılan bir kulüp olmasını istiyor ve bunda inat ediyoruz.  
Bu bağlamda, sorunun mahkeme salonlarına ve cezaevi koğuşlarına uzandığı bir dönemde, sürece müdahil beyanatlar vermek bir yana şike soruşturması kapsamında, farklılık gözetilmeksizin suçlu bulunan tüm kurum ve kişilerin, hukukun sınırları içerisinde cezalandırılmasını talep ediyor, Alkaralar olarak sadece taraftar değil bu hukuksuzluk ve adaletsizlik karşısında taraf da olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. 

0 sallama:

Yorum Gönder

Çekinme söyle