Perşembe, Temmuz 21, 2011

Turkiş Fitbol Fedıreyşın Prezident'i


Mehmet Ali Aydinlar.

Boyle bir adami futbol federasyonunun basina getiren zihniyete 2 3 laf sokmadan evel, arkadasin felsefe literaturunde cigir acacak haftanin lafzasiyla sozlerime basliyorum.

"Biz görevde olduğumuz sürece ligimiz, ağustos sonundan önce başlamayacak"


Bu sozcuk obegibi okur okumaz gozlerimden yaslar geldi. Pek bir duygulandim. Bilmem kac gun oncesine kadar, "ligler planlandigi sekilde baslayacak" fetvasini veren bu yuce sahsiyet ve ekibi, manasini kavramakta zorluk cektigim yukaridaki cumle vasitasi ile niyetlerini aciklamislardir.

Kissadan hisse, bu adam hakkinda edindigim ilk izlenim su :

- Bu adamin ne sozu soz
- Ne bu adama guvenilir
- Ne de bir kuruma baskanlik edebilir

Bir kere adamin suratindaki feyilsizlik, saclarini tarayisi, ses tonu, gozlerini durmadan kacirmasi, ilk okul cocuklarini kandirdigini zannedercesine verdigi kacamak cevaplar, adama ve ekibine olan guveni sarsmaya yetiyor, bir de artiyor. Adamin suratina bakinca nedense, rezillerin rezili bir superlig bizi bekliyormus, herseyin mumkun oldugu bir anti-lig'e dogru yol aliyormusuz gibi geliyor.

Bu adam ve ekibinin felsefesinin digiturk'un parasi uzerinde sekillendigi goreve geldikleri ilk gunden kendisini belli etti. Baskan Aysal'in aciklamalarinin bu adami bu denli kizdirmasi, ve tehtidler savurmasinin sebebi, kendine olan guvensizligi. Adamin bazilari tarafından kolayca yonetilebilecegi gozlerinden okunuyor. Ayriyetten adamin fenerbahce formali resimleride pek bir ic karartici.

Son 2 haftadir, UEFA en buyuk destekcimiz, turk basini ve sagduyulu taraftar sagolsun, bize cok destek oluyorlar gibi komedi vasyasyonlar vasitasi ile, at boku gundemini yaratmaya calisan bu adamin en komigime giden tarafi, halki ve taraftari kandirdigini sanmasi ve kendininde buna inanmasi.

ULAN - ne desteginden bahsediyorsun ? Sana ne konuda destek olmak gerekiyor ki ? Neyinize destek olunacak ey federasyon ? Sikeyle 3 puanlari toplayan kulubu korumana calismana mi destek veriyorlar ? Anlamiyorum. Hayir, sonunda zaten ne karar almak zorunda olacaginiz belliyken, bu zekasiz oyunlardan ne bekliyorsun ? Bir aciklama getir suna. Neyine destek oluyor UEFA ? "Bize ve aldigimiz her turlu karara guveniyorlar!!!" Ey yuce UEFA, seni tenzih ederim, zamaninda az serefsizlik yapmadin ancak, olsun yine hak hukuk dedimmi bir duvar oruyorsun.

Ey federasyon baskani, yuksek sesle konus. Ne karar almak istiyorsun da ? Taraftar sana destek verecek ?
Kamuoyu "zeki federasyonmus" diyecek ? Bak baskan ,Turk futbolunu korumak, digiturk'un parasina bagli degildir. Turk futbolunu korumak neye baglidir biliyormusun ? Adaletli sisteme baglidir. Sen anlik korkularla turk futbolunun gelecegini cope atmaya kalkistin ve elinden gelse bunu yapacaktin.

Birde ikinci varyasyonun olan "kisileri ve kulupleri birbirinden ayiralim gozunuzu seveyim".

Bu kadar rezil ve talihsiz bir aciklamaya 8 yasindayken sahit olmustum oda bisikletimi tamir eden adamin dinamona 3 pul takarsam farin daha iyi yanar demesiydi. Oysa dinamo sadece lastiğe surtunmeyle enerji uretir, jantın dinamoya temasiyla bir alakası yoktur. Gerzek adam beni kandirdigini sanip daha cok para koparmak istemisti. Ama ne biliyormusun ? Basaramadi.

Kardesim, kulup nedir ? Sen bana sunun cevabını ver bir. Canlı bir varlik mi kulup ? Kulup, tuzel kisiliklerden olusur. Yani kulubu yonetenler, kulubun adına kulubu temsil eder. Bunu anlıyabilecek kapasiteniz var mi ?
Hadi tamam, fenerlisin, siyirmaya calisiyorsun, anliyorum. Ama madem guttugun tez bu, ozaman soyle desene,
"evet kulupleri ve sahislarin yedigi boklari birbirine karistirmayin, ancak bu sahislarin faaliyetleri vasitasiyla saglanan haksiz kazanclarda elbette silinmelidir..." Sen sahislari cezalandirmissin, emek hirsizligi olan o haksiz kazanclar kulupte kalmis. Bunun bir anlami var mi senin icin ? He tabi vardir, fenerlisin cunku. Ama diger hakki yenen insanlar icin yok kuzucugum. Bunu belirtmek istedim. Her istedigini yapamazsin o koltukta oturuyorsun diye. Ne sen ne ekibin, kurallara uymamazlik, adaleti saymamazlik edemezsiniz. Yoksa kainati yaratan Tanri oteki dunyada verir cezanizi. Cunku Tanri adaletle hukmetmeyi emreder.

Birde bu neyi gosteriyor biliyormusun ? Sana kalsa, baski olmasa sen adaletsiz hukmedeceksin. Zaten satirlari yazmamin sebebi bu. Bunu bildigim icin yaziyorum. Hak yemek en nefret ettigim seydir.. Ve o kazancta milyonlarca insanin kandirilisi, parasi, emegi, kani, teri, umutlari var. Bunun altindan nasil kalkacaksiniz ?
Biliyorum ki uzerinizde boyle bi baski olmasa, sizin yaniniza kalacakti, ve ligleri aynen 7 ağustos'ta baslatacaktiniz. Siz boyle bir federasyonsunuz. Bunun goruntusunu verdiniz.

Nasil bir lig gececegini bilmiyorum ancak sizin gibi sahislar bastayken, mhk'si o'su busu baya bir karisacak. Hele hele sikeye alismis camilar lig'de kalirsa, bir baska eglenceli olacak.

Simdi su 2 3 lafi sokayim. ^>-- Boyle birtane adami ve arkasinda dolananlari turk futbolunun basina getirdiginiz icin - FUUUUUUUUUCKKKKK OFFFFFFFFFFF.

0 sallama:

Yorum Gönder

Çekinme söyle