Çarşamba, Mayıs 21, 2014

Ceride-i Transfer / Agger

   Agger geçtiğimiz yaz transfer döneminde adı Barcelona ile anılmasına rağmen L'Pool'u bırakmayarak takımda kalmıştı.
   
   2010 yazında Arsenal ile oynanan maçta beyin travması geçirmesine ve hayatından 15 dakikanın adeta silinmesine rağmen hala kornerlerde gol kovalayıp, orta sahaya kadar çıkıp Arsenal forvet ve orta sahalarına korkulu dakikalar yaşatmıştı

 Torres'in takımdan ayrılmasına ilk tepki de bu 1.91'lik devden gelmiş, eski takım arkadaşını ezeli rakiplerine transfer olduğu için adeta itin anüsüne sokmuştu.

    Çok ağır sakatlıklarla uğraştığı bu sezonda bile Pool'la 20 Premier Lig karşılaşmasına çıktı. Normalde mevkiisine göre oldukça skorer olmasına rağmen 2 gol atıp 1 asist yapabildi. Ama takım ona ihtiyaç duyduğunda hiç yüz üstü bırakmadı.

    Agger bu transfer döneminde muhtemelen takımdan ayrılacak. Geçirdiği sakatlıklar piyasasını oldukça düşürmüş durumda. Onunla ilgilenen takımlar geçen yaz olduğu gibi City ve Barça ile uğraşmak zorunda kalmayacak muhtemelen.

   Her takım özellikle de yeniden yapılanacak takımlar için bulunmaz Hint kumaşı niteliğinde bir oyuncu Agger. Savunmada hem top yapabilen hem de çılgın bir kesici . Top yapabilen muhtemelen çok hafif kaldı gerçi Agger için. 2010 yılında yaptığı bir röpörtajda hocası Roy Hodgson'ı kendilerinden uzun top yapmalarını istediği için eleştirmiş, Liverpool gibi bir takımın bilinçli bir şekilde ayağa pas yaparak hücum etmesi gerektiğini söylemişti.
  
  Teknik kabiliyetlerinin yanında saha içindeki tavrı, koyduğu yürek, ve maçları herkesten çok istemesi de cabası. Üstüne üstlük bu koca adamın kariyerinde pek az önemli kupa bulunuyor. Galatasaray o ve kupa koleksiyonu için bu konuda bir dönüm noktası olabilir. 

 İmkanımız dahilinde mi şuan transfer bilmiyorum lakin böylesine komple bir futbolcu ve karakteri takımımıza hiç düşünmeden katmalıyız. Tomas Ujfalusi'nin Semih'in gelişimine ve takıma kattıklarını görünce ondan bir kaç tık ileride gördüğüm Agger tam aradığımız kan olabilir.

   Engin ve Kazım'dan boşalan psikopat boşluğunu da fazlasıyla rahat bir şekilde kapatabilir. Sırtındaki her dövmeninse bir anısı varmış. Şuradan ulaşabilir meraklıları .

* Ha belirtmeden geçmeyeyim kendisi Liverpool'un Premier Lig'deki 100. golünü attı bu sezon. Buldu mu gerçekten affetmez.

0 sallama:

Yorum Gönder

Çekinme söyle