Pazar, Temmuz 06, 2014

Transfer Temennileri 2 / J. Campbell

Daniel Karbassiyoon'un Arsenal'e son yıllarda kazandırdığı iki yetenekten birisi Joel Campbell. Diğeri de ilgililerin bileceği üzere Gedion Zelalem.

Kahramanımız 1.5 Milyon Euro civarı bir ücretle Arsenal'e katılmasından hemen sonra 20 yaşındayken Real Betis'e oradan da ertesi sezon Olympiakos'a transfer oluyor daha doğrusu kiralanıyor. Ha Arsenal'den önce de Fransız ekibi Lorient forması giymiş onu da belirteyim.

18 yaşındayken sırtına geçirdiği Lorient formasıyla 25 maçta 3 gol 3 asist yapınca dikkatleri üstüne çeken Campbell, Betis formasıyla da aynı gol asist oranını bulup akabinde Pire ekibine kiralanıyor. Sanırım kariyerinin kırılma noktasını da burası saymamız mümkün. Zira Joel, Yunan Süper Liginde 32 maçta 8 gol 12 asist yapıp bir de Olympiakos'un CL yürüyüşünde yaptığı muazzam katkıyla bonservisini elinde bulunduran Arsenal kulübünün gözlemcilerine bir " Ne oluyoruz lan ? " çektiriyor.

2 penaltı daha atabilse, Dünya Kupasında yarı final oynayacak Kosta Rika'nın bu macerasında kaleci Keylor Navas ile beraber en çok göze batan futbolcusu olunca ister istemez talipleri de bu sezon attığı gol sayısına ulaştı genç forvetin.

Galatasaray'la beraber Fenerbahçe'nin de izlediği Joel Campbell'ın transferinin önünde duracak en büyük engel şüphesiz ki " wonderkid " fetişisti Wenger. Dünya Kupasından önce 4, 5'e alınabilecek genç yeteneğin fiyatı hakkında şuan bir şey söyleyebilmek çok güç. Lakin bir güzellik yapılması halinde yahut satın alma opsiyonuyla kiralama gibi bir formüle gidilebilirse canı gönülden isterim kendisini.  -Keita, dos Santos gibi oyunculara üzerinden geçen koca yıllara rağmen bu kadar dileniliyorsa eminim ki siz de istersiniz. İstemelisiniz de . -

Gerek dripling yeteneği gerek bitmek bilmeyen enerjisi gerek de başarıya ve kendini geliştirmeye bu kadar hevesli oluşu kahramanımızın mühim artıları.

Böyle yetenekleri büyük turnuvalardan önce, kelepire kapsak ne güzel olur değil mi sevgili okuyucu ?

Şöyle bir dipnotla sonlandırayım : Joel Campbell turnuvadan önce 100 adet Dünya Kupası sticker paketi alıyor ve kendini bulamıyor, eleman baya sinirlenip tribe düşüyor. Gel gelelim şuan Arsenal'in önümüzdeki sezon kanat rotasyonunda olup olmayacağı konuşuluyor .


0 sallama:

Yorum Gönder

Çekinme söyle