Çarşamba, Mayıs 20, 2015

While Döngüsü ve Yasin Öztekin


Yasin Öztekin'in Türkiye kariyeri ilk defa 2010/11 sezonunda Gençlerbirliği ile başladı. Prefesyonel Futbol kariyerine başlaması ise 2006/07 sezonunda üstün Alman teknolojisi Dortmund altyapısıyla tanışmasından sonra odu. Gençlerbirliği ile sözleşme imzaladığı sezonu takiben Gençlerbirliği'nde müthiş bir performans ortaya koymuştu. Orta sahada alıp veren, mücadelelerden kaçmayan, uzaktan sert ve isabetli şutlarıyla takım için büyük önem arz ediyordu. 2O11 sezonunda Yasin, 8 gol 9 asistle büyük göze çarpmıştı. Nitekim 2 sezon sonra Nuri Albayrak yönetiminin olağanüstü kongreye gitmesinden sonra yönetimi devralan Sadri Şener ve ekibinin çabaları sonunda İlhan Cavcav ile anlaşmaya varılmış, Yasin Öztekin+Soner Aydoğdu bonus olarak Trabzonspor ile sözleşme imzalamıştı. Bu anlaşmadan sonra Gençlerbirliği teknik direktörü Fuat Çapa, başkan İlhan Cavcav'a büyük sitemde bulunmuş, bu şartlar altında çalışmanın mümkün olamayacağını söylemişti. Fuat Çapa idealleri ve misyonu bulunan, Alman tandanslı bir hoca olduğundan mütevellit kendi prensibinden ödün vermeyen bir hocaydı. Şimdi ki El Kabir-Stancu ikilisinden daha tehlikeli ve hızlı bir hucum hattıydı: Hurşit Meric-Yasin Öztekin-Soner Aydoğdu hattı. sezon Fuat Çapa bütün tebrik ve takdirleri toplamıştı. Yasin Öztekin ise Türkiye kariyerine üstüne koyarak devam ettikten sonra Trabzonspor onun için yeni basamak oluşturuyordu. Kalibre olarak daha üst seviyeye geçtikten sonra benim görüşme göre "manyak işler çıkartır" çizgisindeyim. Öyle olmadı. O dönem Trabzonsor As Başkanı Nevzat Sakar ile Başkan Sadri Şener arasında transfeler arasındaki iletişimsizlikten doğan ve Selçuk ile Burak'ın Galatasaray'a kaptırılmasından dolayı taraftarın da etkisiyle bir sürtüşme, anlaşmazlık doğmuş, buradan nasibini alan teknik direktör Şenol Güneş olmuştu. Trabzon'da oluşan gereksiz yabancı transferler, transfer yapıldıktan sonra şehri beğenmeyip oynamak istemeyen yabancı oyuncular, başı boşluktan sonra "benim abim senin abini döver" anlayışı peydah olmuş ve tüm bu hengamenin içinde Yasin Öztekin geri planda kalmış, forma bulamamıştı. Bu kayıp sezondan sonra Yasin, pastırmalar diyarı Kayseri'nin yolunu tuttu.
Kadere bakın, Fuat Çapa'yla onu Ankara'da ayıran kader, pastırmalar diyarı Kayseri'de birleştirdi. Hayat böyle bir şey. Yasin 2013/14 sezonunda Kayseri Erciyesspor ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Gençlerbirliği performansını burada devam ettirdi. Beklenilen büyük takım çıkışı yapamaması, kendisinin layık olduğu kalibreye bir türlü erişememesi evrenin bazı insanlara "olmuyor, bazen ne yapsan olmuyor" deme şekli gibi gözükebilir. Ama öyle olmadı, Yasin kabuklarından çıktı. Fuat Çapa Gençlerbirliği'nde olduğu gibi ona çok güvendi. Kayseri'De Takım kaptanlığına kadar çıktı. Belki de tahtaya ilk Yasin'in ismini yazıyordu. Hocasının bu güvenini boşa çıkarmadı. 8 gol 10 Asist ile tekrar futbol simsarlarının radarına girdi.


Yasin feleğin çemberinden geçti, küllerinden doğdu. Ve nihayet 2014/15 sezonunda Yasin Türkiye'nin en büyük takımı Galatasaray'a transfer oldu. Bu hikâyeyi bir yerden tanıdınız mı? Evet Yasin'in takımda en iyi anlaştığı isim Wesley Sneijder'dan sonra Burak Yılmaz. Burakla kaderleri çok benziyor. Burak Yılmaz'da çaptan düşmek üzereyken Trabzonspor'da küllerinden doğup Galatasaray'a imza attı. Yasin de bu yolda Anadolunun bağırında kendini yeniden ispatladı İkisi de iş ahlakına son derece sahip, özverili bir isim. Oyundan ve mücadeleden asla kaçmayan oyuncular.

While Döngüsü'nü bilir misiniz? Bilmem. Kabaca şöyle işliyor: Bilgisayarda bir yazılım oluşturacaksınız ama bunu oluşturabilmeniz için "belli bir koşul"a şart vardır. O koşul sağlanmazsa yazılımı silbaştan yeniden elden geçirmeniz geçiriyor. Bu işlere yatkınlığı olan birçok insanı canından bezdiren ve bu işi bırakmaya zerk ettiren "lanet" bir durum. Yasin bu döngüyü kırmayı başarmış, gerçek bir yazılımcı gibi. Silbaştan yeniden başla ve ortaya işe yarar bir şey çıkar. Dünyanın en zahmetli işi olabilir. "Yine yeni yeniden" felsefeiyle sadece oyununa konsantre olan, ivmeyi yukarı doğru çıkarırken, bulunduğu ortamdaki koşulların işlememesinden dolayı yeniden başlaması onun ne kadar karakterli bir adam olduğunu göstermez mi? Diyeceğim o dur ki, Yasin Öztekin, aynı zamanda çok iyi bir aile babası. 2012'de Mücella Öztekin ile dünya evine giren Yasin, aynı yıl içinde Miraç Kaan adında bir oğullarını kucaklarına aldılar. İnstagram'dan takip ettiğimize göre Miraç, babasından yolundan ilerliyor. Mutlu bir aile tablosuyla birlikte Galatasaray'da kariyer zirvesinin tepe noktasını yaşıyor. Ona inananların güvenini boşa çıkartmadığı için, 4'ncü yıldız yolunda başrol rolünü kaptığı için 25 milyon Galatasaray'lılar olarak adını sayıklıyoruz. Şampiyon ol gel, Taksim'e beraber çıkalım. Eve gel sofra kuralım. O kadar seviyoruz seni. Yürüyedur Yasin Öztekin!

0 sallama:

Yorum Gönder

Çekinme söyle