Pazartesi, Mayıs 09, 2011

Böyle Heyecanı Kolay Kolay Bulamadım!

11-12 yaşlarında bir çocuk iken, henüz 11 Ekim 2003 Türkiye-İngiltere maçının yorgunluğunu üzerimden atamamışken, tatil günü saat farkından dolayı sabahın 7'sinde sıkı bir Michael Schumacher taraftarı olan bendenizin kalkıp televizyonun başına geçerek, NTV'den takip ettiği, Ayrton Senna olayını saymazsak bana kalırsa Formula 1 tarihinin en heyecanlı ve en dramatik grand prix yarışıdır 2003 Japonya GP. 10-11-12 Ekim 2003 tarihleri arasında Japonya Suzuka Formula 1 Pisti'nde düzenlenmiştir. Formula 1 2003 sezonunun takviminde yer alan son yarıştır. 2 hafta önce, Amerika Indianapolis Formula 1 Pisti'ndeki yarışı kazanan ve 92 puana yükselen Michael Schumacher, sürücüler klasmanındaki en yakın takipçileri 83 puanlı Kimi Räikkonen ve 82 puanlı Juan Pablo Montoya'nın önünde liderliğini devam ettirmiş, şampiyonluk düğümünün çözümü bu yarışa kalmıştı. Bunun yanı sıra, markalar klasmanında 147 puanlı Ferrari ile 144 puanlı Williams BMW arasında yalnızca 3 puanlık bir fark vardı.

Şampiyonluğunu ilan edebilmesi için, Michael Schumacher'in yarışı 8. bitirmesi ve yalnızca 1 puan alması yeterliydi. Aynı zamanda da Kimi Räikkonen'in yarışı birinci bitirmemesi gerekiyordu. Aslında, Michael Schumacher ve Ferrari adına herşey bir gün önceki (11 Ekim 2003) sıralama turlarında ters dönmüştü. Schumi, yanlış hatırlamıyorsam o günkü yağmurlu havanın da etkisiyle kayganlaşan pistte bir takım yavaşlamalar yaşamış, 14. sıradan pole pozisyonu almıştı.

Nitekim 12 Ekim 2003 tarihindeki yarışta da şanssızlıklar Michael Schumacher'in peşini bırakmadı. Yine yağmurlu bir hava, yine kaygan bir pist. Bir ara 20. sıraya kadar düştü. Üst üste 6. dünya şampiyonluğu tehlikeye girmek üzereydi. Hatta ve hatta Michael Schumacher efsanesi sona dahi erebilirdi. Fakat, Schumi'ye en büyük kıyağı takım arkadaşı Rubens Barichello yaptı ve yarışı onun şampiyonluk yolundaki en ciddi rakibi Kimi Räikkonen'in 11.085 saniye önünde lider bitirerek, 0.328 saniye farkla Nick Heidfeld'i geçerek 8. sırada finiş görmeyi başaran takım arkadaşının sürücüler klasmanında dünya şampiyonu olmasını sağladı. İlk 8'e hiçbir pilotu giremeyen Williams BMW takımı aynı puanda kaldığı için, bu yarıştan da 11 puan elde eden Ferrari takımı toplamda 158 ile markalar klasmanında şampiyonluğunu ilan etti.

Güzel günlerdi... Sırf Michael Schumacher'i izleyeceğim diye haftasonlarını hep iple çekerdim... Ulan, her ne kadar araba sevdamdan vazgeçmemiş olsam da şimdi pek ilgimi de çekemiyor...

DİPNOT: Yukarıda bu yarışın özet görüntülerini izleyebileceğiniz bir link paylaştım. Diyorsanız ki ''yarışın tamamını da izlerim ben ya'', bu da benden bir kıyak olsun sizlere.

2 sallama:

Vesi dedi ki...

Bir Kimi Raikkonenci olarak bu hikayeyi hüzünle okudum tabii.. Ama güzel bir yazı olmuş bence.

FAHakan dedi ki...

Yorum için teşekkürler :)

Yorum Gönder

Çekinme söyle