Çarşamba, Haziran 29, 2011

Lauro Júnior Batista da Cruz ve Türk İnsanı

Türk insanı hakikaten çok garip. Adamların önüne istatistik koyuyorsun, ı-ıh diyorlar. İnternacional'in sitesine işaret edip, şu kadar maç oynamış şöyle bir kariyeri var diyorsun, burun kıvırıyorlar. Lauro'nun 100. maçı anısına çekilen fotoğrafı koyuyorsun önlerine, " Ama bu adam sadece 6 maç oynadı, ben öyle okudum internette yhaaaa xP " benzeri ifadelerle karşı karşıya kalıyorsun bu seferde.

Tüm Galatasaray'lılar gibi bende isterim Buffon'u, Muslera'yı, Frey'i yahut özellikle de Handanovic'i. Lakin hepsinin transferlerinin gerçekleşmeme nedenleri var işte. Yok efendim neden Ruffier'le ilgilenmediniz de yok neden Sinan Bolat'la görüşmediniz. İnsanlar transferleri oynadıkları oyunlardaki gibi kolay sanıyor, parasını verdiğin an her istediğin futbolcunun alınabileceğini düşünüyor. Açıkçası ; Herkes birinci sınıf kaleci istiyor ama kimse Galatasaray'ın bu sene ikinci sınıf takımların turnuvasına bile katılamadığını hatırlamıyor, konuşmuyor. Hiçbir birinci sınıf kaleci,  bir kulübe renkleri için ya da sadece ligi için, sadece parası için gelmez. Zaten kaleciler, ancak bu şekilde büyük kaleci olabilirler.

Lauro'yu tanıyor muyum ? Hayır. Güveniyor muyum ? Ona değil Taffarel'e güveniyorum. Yeterli midir? Şuan için bilemiyorum fakat ;

En nihayetinde ,70 Milyonluk ülkede hiç kimse Lauro'yu Tafo'dan daha detaylı şekilde gözlemlemiş olamaz. Kimse, adamın karakterini ondan iyi bilemez. Peki neden Türk insanı, kapalı kutulara güvenmek, inanmak yerine bok atar hep ? Meçhul. E kapalı kutulara bu kadar uzak insanlar neden hep " Biz neden oradan buradan genç oyuncuları bulup oynatamıyoruz " temalı cümleler kurarlar ? O da meçhul.

Hayırlısı olsun, Football Manager'a devam.

2 sallama:

Adsız dedi ki...

2'inci ligdeki monaco bizden daha iyimi? hayir
Stanard liege bizden iyimi? hayir
Tas devrinde mi yasiyoruz? Fm deki bigi kolay bir oyuncuya teklif goturmek...

Athletico gecen sene tam kadro Turkiye'ye mi geldi? Adamlar bize fax gonderdi, icinde tek nedar verceklerini yazmislar, bide baskanin imzasi. Bukadar kolay!!

Ben tafferel'e guvenmiyorum, cunku kendi vatandasini getirmeye calisiyor, Haginin yaptigini yapiyor. Bukadar ucuza boyle bir kaleci var ve butun dunyadaki scoutlar bilmiyo bunu, ve taffarel biliyo oylemi?

FAHakan dedi ki...

Forumda tartıştığımız cümleyi neden aynen geçirdin ki Ozan riyis aolajştaff :D

Yorum Gönder

Çekinme söyle