Cuma, Nisan 27, 2012

Gereği Düşünüldü!


Sıradan taraftarın -ki sıradan taraftar olmak sportif anlamda çok iyi bir şeydir- kafasında artık birşeyler uyandırmasını istiyorum.

Arkadaşlar Fenerli mi olacaksınız Trabzonspor'lu mu GALATASARAY'lı mı Bursa'lı mı Beşiktaş'lı mı, o takımı tutma sebebinizi kimliğinize açıklayın. Tutarlı olun. Yöneticinin güttüğü piyon olmayın. Taraftarlığınız kimliğinizin bir parçası olsun, siz bir kimliğe yama olmayın.

Fenerbahçe'nin başkanına siyasi bir operasyon yapıldığına inanabilirsiniz. Hakkındaki iddianamenin 'ceza hukuku' açısından sorunlu olduğunu düşünebilirsiniz. Usul kapısının çokça ihmal ve ihlal edildiğini söyleyebilirsiniz. Pek bu düşüncelere yakın olmasam da bu konularda haklı ya da haksız olmanız takımınızın geçen seneki mücadelede, spor etiği ve genel ahlakla hiçbir şekilde bağdaşmayacak yollara tevessül ettiği gerçeğini görmenize engel olmamalı. 'Sıradan' taraftar için asıl mesele budur.

Bırakın operasyonları, tepişmeleri, ağdalı hukuk, usul tartışmalarını, ekonomik kaosu, marka değerini, hayatta yan yana gelmenize imkan olmayan adamların stratejilerini. Tüm bunlar sizi çekmek istedikleri bataklığın dili. Bunlara aklınız yatmasın, kafanız basmasın. Sizin anladığınız sahada mertçe mücadeledir, güzel oyundur, meftunu olduğunuz renklerin onurudur. Gerekli sportif yaptırımlar uygulanmadan bu süreçten 'sıradan vicdanlarda' arınarak çıkmanız mümkün değil! Nasıl anılacağınız sizin elinizde. Ha bu toplumun balık hafızasına güvenirseniz kısa vadede kazanırsınız. Neler unutulmadı ki, bunlar da unutulur..

Ama ben 'sıradan' taraftarım, ben unutmam!

Fenerbahçe bu davadan vazgeçmesi karşılığı büyük paralar kazanmış da olabilir masa başında belki. Bilemiyorum. En nihayetinde masa başı pazarlıklarla kazanılan o para namusunuzun bedeli kadar olur en fazla ki, hali hazırdaki 'Davadan Geri Çekilme' hadisesi bile çok büyük bir utançken olası bir fiyat pazarlığı demek adı konamaz Fenerbahçe büyüklüğüne fiyat biçmek demek olur. Onurunuzu taşımış olursunuz.

0 sallama:

Yorum Gönder

Çekinme söyle